2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
december 2024
De tijd vliegt! Het einde van 2024 is in zicht. Dit is dan ook de laatste brief van OKeE (OogstenKokenenEten) dit jaar. Naast Eten wat de pot schaft op 27 november (u kunt zich nog aanmelden) en de Kersteditie op 14 december (bijna vol!) zijn er een paar nieuwtjes:
Natuurlijk!Kok is een nieuw cateringbedrijf van Fokelien Hoekstra waar je bijvoorbeeld dagelijks maaltijden kunt bestellen als je geen tijd of zin hebt om te koken. Al vanaf €9,75 per maaltijd! Fokelien helpt altijd bij Eten wat de pot schaft en dat inspireerde haar tot het opzetten van een eigen bedrijf:
NATUURLIJK! KOK
Maaltijdservice, Catering en voedingsadvies
Ik ben Fokelien Hoekstra en ik help Alberta met het bereiden van heerlijke maaltijden bij eten wat de pot schaft op 't Leeuweriksveld.
En dat smaakte naar meer…
Sinds kort ben ik begonnen met mijn eigen maaltijdservice en caterings bedrijf genaamd Natuurlijk!Kok.
Heeft u geen tijd of lukt het niet om een gezonde maaltijd op tafel te zetten? Ik kook graag voor u 100% biologische maaltijden!
De natuur op je bord. Het zal zowel je smaak als je lichaam ontzettend blij maken! Door mijn opleiding natuurvoedingsadviseur heb ik niet alleen kennis van voeding, maar ook hoe het je gezonder en fitter maakt.
De maaltijden kunnen worden opgehaald, maar natuurlijk kan ik het ook bij u bezorgen.
U kunt kiezen uit de maaltijden met vlees, vegetarisch, veganistisch en evt. andere wensen (allergenen).
Met uw wensen kies ik heerlijke gerechten voor u uit.
Kosten per maaltijd vanaf 9,75 euro. Vanaf 25 euro zijn er geen bezorgkosten.
Tot snel bij Natuurlijk! Kok
Zweeloërstraat 11a
Noord-Sleen
Wilt u meer informatie of wilt u gebruik maken van de maaltijdservice dan kunt mij bereiken op:
natuurlijkkok@gmail.com
06-29039197
Koken met de seizoenen. Volgend jaar organiseert VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) vier workshops op de kookzolder van 't Leeuweriksveld die ook afzonderlijk te boeken zijn. Op 15 februari wordt er geoogst en gekookt met zoveel mogelijk verschillende winterse groentes. En daarna natuurlijk genieten van een (h)eerlijk winters diner. In mei, augustus en november volgen de workshops voor de lente, de zomer en de herfst.
De prijs: € 28,50 voor VELT-leden en anders € 33,50.
Voor meer info en aanmelden: https://velt.nu. Klik op ‘Activiteiten’. Je ziet een kaart waarop ook Emmen staat. Klik erop en je bent waar je moet wezen.
In het nieuwe jaar worden er ook weer BD-diners met rondleidingen op 't Leeuweriksveld georganiseerd en natuurlijk Eten wat de pot schaft, iedere laatste woensdag van de maand. In januari volgt er weer een nieuwsbrief met verschillende datums.
Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen met veel innerlijke warmte en liefde en een Natuurlijk puur en (h)eerlijk nieuwjaar (maar daarvoor is het eigenlijk nog te vroeg).
oktober 2024
Op 19 oktober organiseren we voor u een B(iologisch) D(ynamisch) diner. Om 16.00 uur is er een rondleiding over het tuinbouwbedrijf 't Leeuweriksveld door boer en boerin Wouter en Kathinka Kamphuis. Aansluitend is het diner met amuse en zeker drie gangen. Uw bijdrage is € 29,50 (excl drankjes) en aanmelden kan tot 13 oktober.
En zoals (bijna) altijd is er de laatste woensdag van de maand Eten wat de pot schaft. Op woensdag 30 oktober om 18.00 uur serveren we een drie-gangenmenu voor € 20,- (excl drankjes) per persoon. U kunt zich aanmelden tot 27 oktober.
Beide diners vinden plaats op de kookzolder van ‘t Leeuweriksveld. Er zijn vier grote tafels waar u kunt aanschuiven. Op de zolder is ook een keuken waar de diners worden bereid. Nagenoeg alle verse ingrediënten komen van eigen erf. Bij het BD-diner kunt u tevoren aangeven of u kiest voor een maaltijd met of zonder vlees. Bij Eten wat de pot schaft wordt altijd vegetarisch gekookt, behalve bij de kerst-editie. Ook dan kunt u kiezen voor een menu met of zonder (goed) vlees.
De kerst-editie is dit jaar op zaterdag 14 december.
Aanmelden kunt u doen per mail info@oogstenkokeneneten.nl
of telefoon 06 19 19 99 34.
augustus - september 2024
De zomer glijdt zachtjes richting de herfst… En wij gaan weer beginnen met Eten wat de pot schaft! Op 28 augustus kunt u om 18.00 uur aanschuiven aan een van de vier grote eettafels. En dit keer heeft Mees het grootste gedeelte van het menu gemaakt. Een courgettesoep met pesto van salie. We gaan gnocchi maken van de heerlijke aardappelen van 't Leeuweriksveld, met een tomatensaus, een Griekse salade, gebakken courgette en komkommer met yoghurt en dille. Als toet serveren we romige ricotta met een zomerfruitpuree. U kunt zich aanmelden tot 25 augustus. Kosten € 20,- pp excl drankjes a € 3,50.
Ook op 25 september koken we weer voor u, het menu is nog niet bekend. Aanmelden kan tot 22 september.
En dan brengen we vast het BD diner onder uw aandacht op 19 oktober. U krijgt om 16.00 uur eerst een rondleiding over het tuinbouwbedrijf 't Leeuweriksveld door de boer en boerin Wouter en Kathinka Kamphuis. Aansluitend is het diner met amuse en zeker drie gangen! Bijdrage: € 29,50 en aanmelden kan tot 13 oktober.
info@oogstenkokeneneten.nl
tel. 06 19 19 99 34
mei - juni 2024
Zaterdag 14 mei was het BD diner op ‘t Leeuweriksveld. De boerin Kathinka Kamphuis had prachtige boeketten gemaakt, bij de rondleiding was geïnteresseerd publiek en het eten: 'Ik heb nog nooit zo smakelijk en zo gevarieerd gegeten', vertelde een gast. Tussendoor zong het koor, 'de Leeuweriken' een paar mooie liederen en we openden het eten met een spreuk:
De aarde vraagt, de kosmos schenkt
De aarde draagt, de kosmos brengt
Schenken en vragen, brengen en dragen, zoeken en vinden
De mens zal 't verbinden
Met elkaar geven we hier vorm aan. Het was een fijne bijeenkomst met een goede sfeer. Op zaterdag 19 oktober is er weer een BD diner, waarvoor u zich kunt aanmelden.
Volgende week woensdag 29 mei is de laatste 'Eten wat de pot schaft' voor dit seizoen. Er zijn nog plaatsen.
Op 28 augustus starten we weer met Eten wat de pot schaft.
Ik wens u een mooie en goede zomer!
maart - april 2024
Zo heerlijk… de lente is er weer. De brandnetels laten zich weer zien en… dat betekent natuurlijk brandnetelsoep op het menu bij Eten wat de pot schaft op 27 maart. En na alle toetjes waar (niet) iedereen even enthousiast over was, met witte bonen en bloemkool…, heeft Mees het heft in eigen handen genomen. Hij gaat voor ons een worteltaart met room-kaas-topping (ook een veganistische versie) maken. Het hoofdmenu blijft nog een verrassing en er zijn nog een paar plaatsen vrij.
Verder staan in maart en april weer lunches voor José van Eldik op mijn programma en ben ik o.a. met de paasdagen kok voor de Maanhoeve. Ook mag ik koken voor een verhuisploeg.
Op 24 april is er weer een Eten wat de pot schaft waarvoor u zich kunt aanmelden.
En dan komt het BD diner op 11 mei dichterbij. Om 16.00 uur is er een rondleiding over het Biologisch Dynamisch tuinbouwbedrijf ‘t Leeuweriksveld door Wouter en Kathinka Kamphuis en om 18.00 uur start het diner. We hopen asperges van eigen erf te kunnen eten. Daarnaast eten we (vega-n versie wordt op verzoek geserveerd), kippen van eigen erf. U kunt horen, zien en proeven hoe (h)eerlijk voedsel wordt geproduceerd en smaakt!
Op 8 mei staat stukje over Biodyneren in een voedingsrubriek van het blad Margriet.
Eten wat de pot schaft | 27 maart | € 20,- (drankjes € 3,50 p/st) |
Eten wat de pot schaft | 24 april | € 20,- (drankjes € 3,50 p/st) |
Biodyner | 11 mei | € 29,50 incl rondleiding |
Voor meer info en aanmeldingen: info@oogstenkokeneneten.nl
of 06 19 19 99 34.
januari 2024
Het eerste bericht van OkeE in het nieuwe jaar met natuurlijk de allerbeste wensen!
U kunt weer aanschuiven op 31 januari eenmalig om 17.30 uur, en als u wilt, aansluitend om 19.30 uur het klassieke concert 'Muzikale Verhalen' beluisteren van pianist Imke Jelle van Dam (1950) en cellist Ephraïm van IJzerlooij (1983).
In dit concert spelen zij eigen werken, aangevuld met muziekwerken uit de romantiek (eind negentiende eeuw).
Entree: vrije gift.
U kunt eten en concert combineren, of voor één ervan kiezen.
Iedere laatste woensdag van de maand om 18,00 uur is er 'Eten wat de pot schaft' op de kookzolder van 't Leeuweriksveld. Samen met Mees, Charlotte en Fokelien maak ik een (h)eerlijk drie gangenmenu. En alles wordt weer schoongemaakt door Christy en Bas! Bijdrage: € 20,- p.p. en drankjes € 3,50. Aanmelden kan tot de zondag ervoor.
Ook dit jaar doen we weer mee met de actie Biologisch Dynamisch Dineren. Doordat er landelijk publiciteit aan wordt gegeven, komen er weer andere mensen naar ‘t Leeuweriksveld. We doen dan ook graag mee. Dit jaar op zaterdag 11 mei en op zaterdag 19 oktober. Voorafgaand is er een rondleiding over de boerderij door Wouter en Kathinka Kamphuis.
Aanvang: 16.00 uur.
Gevraagde bijdrage € 29,50 pp.
Opvragen van meer informatie en aanmelden voor de maaltijden kan via info@oogstenkokeneneten.nl of 06 19 19 99 34.
© Oogsten Koken en Eten - 't Haantje 20 7847 TC 't Haantje - tel. 06 19 19 99 34 info@oogstenkokeneneten.nl
Home Oogsten Koken en Eten Eten wat de pot schaft Kok(en) op locatie Nieuws Agenda Foto's Over mij Contact Links